Emre Akbaba’nın baba ocağında gurur ve mutluluk

A Milli Takım ve Galatasaray’ın golcü oyuncusu Emre Akbaba’nın İsveç maçında gösterdiği başarı, memleketi Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sevinçle karşılandı.

Emre Akbaba’nın baba ocağında gurur ve mutluluk

A Milli Takım ve Galatasaray’ın golcü oyuncusu Emre Akbaba’nın İsveç maçında gösterdiği başarı, memleketi Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sevinçle karşılandı.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’ta deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta İsveç’i Emre Akbaba’nın son 5 dakikada attığı 2 golle 3-2 mağlup etmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde Alanyaspor’dan Galatasaray’a transfer olan başarılı futbolcu oyuna 62. dakikada girdi, 88 ve 90+2. dakikada attığı gollerle unutulmaz zaferin mimarı oldu. Emre Akbaba’nın bu performansı geceye damga vururken sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan isim oldu. Milli futbolcunun İsveç maçında gösterdiği performans ve attığı iki muhteşem gol, Van Gölü’ne kıyısı olan tarihi ve doğal güzelliklere sahip 15 bin nüfuslu baba ocağı Adilcevaz’ı da sevince boğdu.

MEMLEKETİNE DAVET EDİLDİ

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Emre Akbaba’nın başarısından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Hemşehrimiz Emre Akbaba büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. İlçemizin evladı Emre Akbaba’nın giderek artan performansı ve başarısı bizleri çok gururlandırmaktadır. Galatasaray’daki başarısını hepimiz biliyoruz. Dün akşamki milli maçta iki güzel gol atarak elde edilen galibiyetin mimarı oldu. Emre Akbaba’nın attığı goller ülkemizin ve Adilcevaz’ın gurur kaynağı oldu. Emre Akbaba’ya futbol hayatında başarılar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda Adilcevaz’a gelerek spora, sporcuya ve Adilcevazlı gençlere yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.

“BİZLERİ GERÇEKTEN ONURLANDIRDI”

Genç futbolcunun amcası Üzeyir Akbaba ise Emre’nin başarısından dolayı ailece gururlandıklarını ifade ederek, “Emre’nin Galatasaray’a transferi ve milli takımda göstermiş olduğu başarı ailesi olarak bizleri gerçekten onurlandırdı. Emre’nin küçüklüğünden bu yana Galatasaray ve milli takımda oynama aşkı zaten vardı. Emre’nin futbolda gösterdiği aşama ve efendiliği başarılı olacağını gösteriyordu. İnşallah Emre bundan sonraki futbol hayatında da oynadığı takımlara ve milli takıma faydalı olacaktır. Bundan sonraki futbol hayatında kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Adilcevazlı vatandaşlar ise Emre Akbaba’nın göstermiş olduğu başarıdan gurur duyduklarını söyledi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi