Hedef Avrupa

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kalan 5 haftada sıkıntı yaşamamak için tecrübeli oyunculardan takıma ağabeylik yapmalarını istedi.

Hedef Avrupa

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kalan 5 haftada sıkıntı yaşamamak için tecrübeli oyunculardan takıma ağabeylik yapmalarını istedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Medical Park Stadyumu’nda Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak olan Trabzonspor’da tüm hesaplar Avrupa kupalarına katılma doğrultusunda yapılıyor. Evinde oynadığı son 2 maçta 6 puan çıkartan Karadeniz ekibi, ligde kalan 5 maçta sıkıntı yaşamamak için Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı müsabakaya yeni serinin başlangıcı olarak bakıyor. Rakibi karşısından 3 puanla ayrılarak Avrupa yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçmeyi hedefleyen bordo-mavililer’de, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın da hedeflerinin devam ettiğini ve bu nedenle olası hataların telafi edilemeyeceğini öğrencilerine anlattığı belirtildi.

Çalımbay’ın, ligde kalan 5 maç öncesi Burak, Sosa, Jan Durica, Onur Recep Kıvrak ve Olcay Şahan gibi tecrübeli isimlerle görüşerek onlardan takıma ağabeylik yapmalarını ve genç futbolcuları takıma katkı sağlama noktasında yönlendirmelerini istediği öğrenildi. Deneyimli teknik adam, özellikle yarın oynanacak olan Demir Grup Sivasspor mücadelesinin tekrar bir galibiyet serisi başlatma noktasında kritik olduğuna vurgu yaptı.

BURAK YILMAZ EN ÇOK GOLÜ SİVASSPOR’A ATTI

Trabzonspor’un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Süper Lig’de Sivasspor ile karşılaştığı 15 lig maçında 13 gol attı. Burak’ın ligde en fazla gol attığı takım Sivasspor olurken, milli futbolcu söz konusu golleri Trabzonspor ve Galatasaray’da forma giydiği dönemlerde kaydetti.

MUHTEMEL İLK ON BİR

Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Onur ile Castillo yarınki mücadelede forma giyemeyecek. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın cezası sona eren Okay’ın yanı sıra sakatlığı nedeniyle Osmanlıspor maçında riske edilmeyen Burak Yılmaz’a Demir Grup Sivasspor karşısında görev vermesi bekleniyor. Osmanlıspor maçında sakatlanan kaptan Onur Recep Kıvrak’ın yerine ise kalede genç Uğurcan Çakır’ın görev yapacağı belirtildi.

Trabzonspor’un Demir Grup Sivasspor karşısına, "Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Uğur Demirok, Hubocan, Novak, Okay Yokuşlu, Kucka, Abdülkadir Ömür, Sosa, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz" şeklinde çıkması bekleniyor.

(Gökmen Şahin/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi