Şenol Güneş: "Daha üretken olmalıyız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sarpsrborg karşısında takımının genel olarak iyi olduğunu ifade ederek, daha üretken olmaları gerektiğini vurguladı.

Şenol Güneş: "Daha üretken olmalıyız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sarpsrborg karşısında takımının genel olarak iyi olduğunu ifade ederek, daha üretken olmaları gerektiğini vurguladı.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Norveç ekibi Sarpsborg’u 3-1’lik skorla mağlup eti. Mücadelenin ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın ilk yarısında Norveç temsilcisine oyunu kabul ettiremediklerini ifade eden Şenol Güneş, “Grupta ilk maçımızı kazanarak başlamak istiyorduk. Düşündüğümüz gibi oldu. İlk yarısı yavaş ve atak sayısı az olan rakibe oyunumuzu kabul ettiremediğimiz bir oyun oynadık. Onların düşündüğü oyuna uygun davrandık. İkinci yarı goller geldi. 3-5 dakika topu rakibe verdik. Gol yemeden kurtaramıyoruz. Eksik olarak pozisyon vermek ve gol yeme hatalarını düzeltmemiz lazım” şeklinde konuştu.

"OYUN TARZIMIZ GÖKHAN TÖRE’NİN DAHA ETKİLİ OLMASINI ENGELLEDİ"

Sarpsborg karşısında Babel ve Quaresma’nın yerine Lens ve Gökhan Töre’ye forma şansı tanıdığını hatırlatan tecrübeli teknik direktör, “Bugün itibariyle daha önce oynayan Quaresma ve Babel’in yerine Lens ve Gökhan Töre oynadı. Lens daha hazır. Sakatlıktan sonra geri kaldı. İstekliydi ama hatalar da yapıyor. Gökhan Töre de istekliydi. Takımın oyunu Gökhan Töre’nin daha etkili olmasını engelledi. Uzun süre ayrı kaldı. Adem ve Oğuzhan gibi teknik oyuncular da bu oyun tarzından dolayı silik göründü” açıklamasını yaptı.

"DAHA ÜRETKEN OLMAMIZ LAZIM"

Deneyimli çalıştırıcı, takımın genel olarak iyi olduğunu aktararak, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Baskılı oyuna cevap veremedik. İlk yarı şut atmadık. Babel’den sonra Quaeresma’yı da alacaktım ama 2-0’dan sonra koptu. Lens daha çalışkan. Larin de çalışkan ama etki konusunda sıkıntılı. Genel olarak herkes iyiydi ama daha üretken olmamız lazım. Gökhan Töre’nin bu konuda desteğe ihtiyacı var. İlk yarı geçişlere cevap veremedik.”

SARPSBORG CEPHESİ

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta maçında Norveç ekibi Sarpsborg, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 3-1’lik skorla mağlup oldu. Mücadelenin ardından Sarpsborg Teknik Direktörü Geir Bakke, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendiren Gakke, ilk yarıda istedikleri oyunu oynadıklarını söyleyerek, “İlk yarı istediğimiz gibiydi. Oyun planımız buna yönelikti. 3 ciddi pozisyon yakaladık. Beşiktaş’ın kalitesi bizden iyi olduğu için yakaladıklarını değerlendirdiler. Oyun kalitesi olarak istediğimizi verdiğimizi düşünüyoruz. İzleyenler keyifli vakit geçirmiştir. Mücadele ettik elimizden geleni yaptık” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ UEFA AVRUPA LİGİ’NDE SONUNA KADAR GİDECEKTİR”

“Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde kadrosunun yeterli olmayabileceğini söyleyen deneyimli teknik adam, “UEFA Avrupa Ligi’nde sonuna kadar gideceklerine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

(Bora Akyol /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi