Ufuk Sarıca: Buradaki görevi tamamladılar

A Milli Basketbol Takımı’nın İsveç’i 77-52’lik skorla geçtiği maçın ardından konuşan Ufuk Sarıca, “Böyle ağır bir sezondan sonra çok ciddi çalıştılar, buradaki görevi tamamladılar” dedi.

Ufuk Sarıca: Buradaki görevi tamamladılar

A Milli Basketbol Takımı’nın İsveç’i 77-52’lik skorla geçtiği maçın ardından konuşan Ufuk Sarıca, “Böyle ağır bir sezondan sonra çok ciddi çalıştılar, buradaki görevi tamamladılar” dedi.

A Milli Basketbol Takımı’nın 2019 FIBA Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri B Grubu’nda İsveç’i 77-52 yendiği maçın ardından A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Sarıca, “Sahada galibiyetler tabii bizi çok mutlu ediyor, ülkemizi, milletimizi mutlu ediyor ama onun dışında sahada pırıl pırıl, genç arkadaşlarımız var, birbiriyle oynamaktan, kazanmaktan, ülke için sahada olmaktan mutluluk duyan oyuncu grubu var. Ben kendi adıma koç olarak bundan mutluluk duyuyorum. Bütün takımı kutlamak istiyorum. Ağır bir sezondan sonra herkes ayrı ayrı bir hikaye yaşadı. Böyle ağır bir sezondan sonra çok ciddi çalıştılar, buradaki görevi tamamladılar. Özellikle Cedi, Furkan, bunu geçen toplantıda da ifade etmiştim, bundan sonraki nesil için inşallah oraya daha çok oyuncu göndereceğiz. Bundan sonraki nesil için iyi birer örnek oldular. İnşallah bunun devamında da bizimle olacak diğer arkadaşlarımız da var. Aynı şekilde Willbekin de kısa bir sürede gelip burada ciddiyetle diğer takım arkadaşları gibi mücadele etti” dedi.

Tüm takımı kutladığını ifade eden Sarıca, Ankara seyircisine de teşekkür etti.

Cedi Osman ise, “Türk Milli Takımı’nın bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. Burada da formayı gururla giydim ve burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Son iki maçta çok iyi oynadıklarını belirten Cedi Osman, “Beraber iyi bir kimya yakaladık. Önceki dört maçta ben burada olamadım Furkan’la beraber ama son iki maçta buraya katıldım ve beraber iyi bir sinerji yakaladık ve bu sinerjiyle galibiyeti aldık” şeklinde konuştu.

“Uzun vadedeki hedefimiz Dünya Kupası’na gitmek” diyen Cedi Osman, “Dünya Kupası’na kalarak bu grupta yakaladığımız başarıyı anlamlandırmak istiyoruz. Ayrıca tekrar Ankara seyircisine teşekkür ediyoruz. Gerçekten inanılmazlardı” ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE ÇOK KALİTELİ BİR EKİP"

İsveç Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Vedran Bosnic de, “Rakip takımı tebrik ediyorum, iyi oynadılar. Zaten çok kaliteli bir ekip, belki de grubun en iyi takımı. Kalitelerini bu maçta da gösterdiler. Onlara hep çok saygı duyuyorduk. Bu maçta da saygı duyulacak bir ekip olduklarını gösterdiler. İkinci çeyreğin sonuna kadar dayandık ama orada çözüldük ve maç oradan sonra onlar için de kolaylaştı. Biz de geri dönecek enerjiyi bulamadık” ifadelerini kullandı.

“Bu maçlar genç oyuncularımız için çok önemli” diyen Bosnic, “İkinci raundda genç oyuncular, buralardan tecrübe kazandıktan sonra en azından sonraki eleme maçlarında bizim gelecek jenerasyonlarımız için, kendilerini göstermeleri için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

Oyuncu Simon Birgander ise, “İlk çeyreğe iyi savunmayla başladık. İyi bir enerji gösterdik ama ikinci çeyrekten itibaren enerjimiz de savunmamız da düştü ve ondan sonra toparlayamadık. Zaten gruptaki en iyi takım ve onlara karşı daha iyi mücadele etmek, daha sert bir maç çıkarmak isterdik ama bugün sahada varlık gösteremedik, bundan dolayı üzgünüz. İstediğimiz gibi normal oyunumuzu da oynayamadık” şeklinde konuştu.

(Cem Geçim/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi