Bina yıkılma riskine karşı boşaltıldı

İstanbul Güngören’de inşaat çalışmasının bulunduğu alanın yanındaki binada kayma neticesinde hasar oluştu. Gece saatlerinde binanın çökme riskine karşı insanlar tahliye edildi.

Bina yıkılma riskine karşı boşaltıldı

İstanbul Güngören’de inşaat çalışmasının bulunduğu alanın yanındaki binada kayma neticesinde hasar oluştu. Gece saatlerinde binanın çökme riskine karşı insanlar tahliye edildi.

Güngören Akıncılar Mahallesi Cemal Gürsel Sokak içerisinde bulunan inşaat alanı yanındaki 7 katlı binada oturan vatandaşlar, dün binadan sesler geldiğini anlayınca evlerinden dışarıya çıktı. Bazı evlerin odalarında çatlaklar oluşması ve binanın dışındaki duvarlarda dökülmeler olduğunu gören vatandaşlar, durumu polis ve belediye ekiplerine bildirdi.

BİNA ÇÖKME RİSKİNE KARŞI BOŞALTILDI

Binanın bulunduğu sokağa gelen polis ekipleri sokak içerisinde önlem alırken, belediye ekipleri ise yaptıkları incelemeler sonrasında binanın çökme riskine karşı boşaltılması kararı aldı. Kararla birlikte bina sakinleri yaşlıları ve çocukları alarak binayı boşalttı. İnsanların binadan ayrılmasıyla birlikte belediye ekipleri binayı mühürleyerek sokak içerisine şerit çekip önlem aldı. Öte yandan, 7 katlı binanın hasar olan kolonlarının altına yerleştirilen ağaç kütüğüyle destek yapılması dikkat çekti.

“İŞ YERİMDE KALIYORUM, ÇOCUKLARI AKRABALARA DAĞITTIM”

Binada oturanlardan Süleyman Çelik, "Eve giremiyoruz, ev tutsak eşyayı çıkartamıyoruz. Ev tutsak 6-7 milyar para tutuyor, nereden bulacak bu millet bu parayı. Cuma günü akşam gece 4’te boşalttık biz binayı, o günden bu güne kadar bir Allah’ın kulu gelip bir şey sormadı. İş yerim var orada kalıyorum, çocukları akrabalara dağıttım" dedi.

“YATALAK HASTAYI BEZLE BİZ İNDİRDİK AŞAĞIYA”

Bina sakinlerini aşağıya indirdiklerini dile getiren İsmet İlhan ise, “12 senelik yatalak hasta var onu bezle biz aşağıya indirdik. Yani çok sorun yaşadık ama yapacak bir şey yok. Bina sakinlerini biz aldık, komşular aldı, akrabalarına gittiler. Dün 5’ten bu yana böyle ve bize bir açıklama yapılmıyor” diye konuştu.

“BİNA SAKİNLERİ GECE SAAT 04.00 GİBİ ÇATIRTIYA UYANARAK DIŞARIYA DÖKÜLDÜ”

3 kardeş olarak binada oturduklarını ifade eden Dursun Tanrıkulu ise, “42 yıldır bu mahallede oturuyorum, şu gördüğünüz binada 3 kardeş olarak biz oturuyoruz. Toplam 12 aile var burada, gece saat 04.00 gibi çatırtıyla uyanarak deprem olmuş gibi dışarıya döküldü. Bu sorun yandaki inşaat çalışmasının yanlış yapılmasından kaynaklanıyor. Bina kayarak bastı, şu diğer binadan ayrıştı. Kolonlar patladı demirleri dışarıya çıktı” şeklinde konuştu.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi