Uzay yolcusu ikinci Türk yolculuğa hazırlanıyor

Türkiye'nin ikinci uzay yolcusu olan Tuva Cihangir Atasever, bugün Virgin Galactic'e ait "VSS Unity" adlı uzay aracıyla yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirecek.

Uzay yolcusu ikinci Türk yolculuğa hazırlanıyor

Atasever’in uzay yolculuğunu yapacağı “VSS Unity”, hibrit itki sistemiyle çalışan ve yeniden kullanılabilir bir yörünge altı uzay aracı olarak öne çıkıyor.

Virgin Galactic’in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, “VSS Unity”nin sahip olduğu hibrit roket motoru, yaklaşık 60 saniyede ses hızının 3 katı hıza ulaşmasını mümkün kılıyor.

Uçuş öncesinde, “VSS Unity” adlı uzay aracı, özel yapım, dört motorlu ve çift gövdeli bir taşıyıcı uçakla havalanacak. Bu taşıyıcı uçak, normal uçakların ulaşamayacağı 50 bin fit irtifaya kadar çıkabilmekte.

Atasever’in “Galactic 07” uçuşunda, “VSS Unity” uzay aracı taşıyıcı araçla yaklaşık 45 bin fit irtifaya eriştikten sonra hibrit roket motoru ateşlenecek ve yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaşacak.

Roket motorunun ateşlenmesinin ardından, serbest düşüş fazına geçilerek mikro yer çekimi koşulları deneyimlenecek. Yaklaşık 3 dakika sürecek olan serbest düşüş fazının ardından araç, atmosfere tekrar giriş yapacak ve kalktığı piste doğru süzülerek inecek.

Uzaya gidiş ve dönüş sürecinde sorunsuz ve güvenli bir yolculuk için, uçuşa iki uzman pilot liderlik edecek.

Birlik Haber Ajansı-BHA

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi