Türkmen Milletvekili Luqman Al-Rashidi, Musul ve Telafer Türkmen Aşiretleri Meclisi üyeleriyle Ankara'da Türkmen Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Türkmen Milletvekili Luqman Al-Rashidi, Musul ve Telafer Türkmen Aşiretleri Meclisi üyeleriyle (27.12.2022) Türkiye'nin başkenti Ankara'da Türkmen Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. . Al-Rashidi, Konsey üyelerinin yanı sıra Telafer halkından bazı şahsiyetlerin de katıldığı toplantıda, Savunma Bakanı ve Türkmen Parlamentosu üyelerinin birlik olması ve omuz omuza olması gerektiğini vurguladı.

Türkmen Milletvekili Luqman Al-Rashidi, Musul ve Telafer Türkmen Aşiretleri Meclisi üyeleriyle Ankara'da Türkmen Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Al- Rashidi, Bu aşamanın kritik bir aşama olduğunu, Özellikle Irak Devletinin kuruluşundan bu yana Türkmenlerin egemen bir konuma gelemediğini,  Türkmenlerin karşılaştığı zorluklara her zamankinden daha fazla göğüs germesi  gerektiğini,

Bir el olmazsak hakkımıza ulaşamayacaklarını belirtti.

Al Rashidi  Sayın Thabet Bashar'ın Irak Savunma Bakanlığı görevini başarıyla yürütmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek   Al-Rashidi, . Bunu büyük bir adım ve büyük bir başarı olarak düşünürsek Tüm Türkmenler bu başarıdan gurur duymalı ve bunun haklarını elde etmek için Türkmen davasının yararına olduğunu bilmelidir dedi.

Irak Temsilciler Meclisi üyesi, Türkiye'de ikametgah verilmesi hakkında ki sorunları dinleyerek  bu sorunları görüşmek ve yasaya göre uygun çözümler bulmak için Türk yetkililerle görüşeceğine dair söz verdi. Bununla ilgili olarak Al-Rashidi, Türk hükümetinin özellikle 2014 yılından sonra Türkiye topraklarında bulunan Irak toplumuna birçok hizmette bulunduğunu ve kapısını çalanlara yardım eli uzatmaya devam ettiğini anlattı..

Haber: Haydar ŞEYHOĞLU

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2023, 00:02

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi