Brezilyalı küçük Sofia'dan depremzedelere mektup

Brezilyalı küçük Sofia'dan depremzedelere mektup
BREZİLYALI kız çocuğu Sofia, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle ülkesinin Ankara büyükelçiliğine depremzedeler için mektupla birlikte 14 Brezilya Reali gönderdi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Türkiye'ye farklı ülkelerden yardımlar gelmeye devam ediyor. Devlet düzeyinde yapılan yardımların yanı sıra çeşitli ülke vatandaşları da Türkiye'deki deprem felaketine kayıtsız kalmayarak, destek mesajları gönderip, yardımlarda bulunuyor. Brezilyalı küçük kız çocuğu Sofia da depremzedeler için hazırladığı mektubu ve 14 Brezilya Realini ülkesinin Ankara büyükelçiliğine gönderdi. Büyükelçilik, Sofia'nın çizdiği kalp resmi ile paraların fotoğraflarını Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımda, "Brezilyalı küçük dostumuz Sofia'dan kalbimizi ısıtan bir mektup aldık. Sofia depremlerden etkilenen Türk halkıyla dayanışmasını çizdiği tatlı bir resim, Türk halkına iyilik dileklerini ve 14 Real göndererek göstermiş. Sofia'nın bu yardımını Türkiye'ye ileteceğiz. Çok teşekkürler" ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, aralarında Azerbaycan ve Hollanda'nın da olduğu çok sayıda ülkeden Türkiye'ye yardımlar gelmeye devam ediyor. Ankara'da Altındağ Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda toplanan yardımların içinden çıkan dayanışma notları ve çizilen fotoğraflar da duygu dolu anlar yaşattı. ()

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi