Eti Maden'den, köylülere 'Bal Gibi Madencilik' desteği

Eti Maden'den, köylülere 'Bal Gibi Madencilik' desteği
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 'Bal Gibi Madencilik' projesiyle maden sahalarının yakınındaki mahalle ve köylerde arıcılık faaliyetlerine destek sağlıyor.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 2 yıl önce başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eti Maden'in faaliyet gösterdiği Emet, Kırka, Bigadiç, Bandırma, Hisarcık ve Beylikova'da arıcılıkla uğraşan yöre halkına kovan veriliyor. Bu kovanlarda başta Eti Maden tarafından ağaçlandırılmış bölgeler olmak üzere endemik türlerinin bulunduğu alanlarda bal üretiliyor. Üretilen ballar da yine Eti Maden tarafından satın alınıyor. Böylelikle hem arıcılık teşvik ediliyor hem de yöre halkına ekonomik destek sağlanıyor.
'KAR TOPU BÜYÜYEYEREK DEVAM EDECEK'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Arıların olduğu yerde hayat vardır' ilkesiyle hareket ederek projeye imza attıklarını söyledi. Bor madeninin bulunduğu yerlerde gerçekleşen projeyle ilgili bilgi veren Dönmez, "Yöredeki endemik ve aromatik bitkiler ile bal üretimi gerçekleştiriliyor. Bu süreçte özellikle çevre köylerdeki kadınlarımızın emekleri de desteklenerek aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlandı. Hedefimize de kısmen ulaştık. İnşallah bu kar topu büyüyerek devam edecek. Eti Maden, tüm dünyaya 'Bal gibi madencilik nasıl olur' göstermiş oldu" diye konuştu.
Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer de projeyle ilgili çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi. Kırsal kalkınmayı da teşvik eden projede hedeflerinin daha fazla kişiyle ulaşmak olduğunu belirten Keleşer, "Satın aldığımız balları kurum içinde kullanıyoruz. Hatta yurt dışındaki müşterilerimize de hediye ediyoruz. Onlar da ilk başta maden sahasında balcılık yapıldığına inanamıyor. Sonrasın da tadına bakınca 'Bir daha gönderir misiniz' diye talep ediyorlar" dedi. ()

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi