Meslek liselerinden depremzedeler için AFAD standartlarında çadır üretimi

Meslek liselerinden depremzedeler için AFAD standartlarında çadır üretimi
MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ilk kez AFAD standartlarında çadırlar üreterek deprem bölgesine gönderdiğini açıkladı. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, afet bölgesinde yaşayanların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD standartlarında çadır üretimi başlattı. İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Antalya, Eskişehir ve Kayseri'de çadır üretimi için seferber olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, ilk defa ürettikleri çadırları OHAL bölgesi ilan edilen 11 ile göndermeye başladı. Bakan Özer, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının, Türkiye'nin yaşadığı zor dönemlerinde portatif ısıtıcıdan sobaya, ekmekten çadıra kadar geniş yelpazede üretmiş oldukları ürünlerle ihtiyaçları karşılamak için seferber olduğunu kaydetti.
Bu okulların, salgın döneminde de ihtiyaç duyulan hijyen malzemelerini üreterek vatandaşın yanında yer aldığını belirten Özer, "Şimdi de afet döneminde seferber oldular. Deprem bölgemiz için tulumdan yiyecek ihtiyaçlarına, battaniyeden sobaya, yataktan hijyen maddesine kadar afet bölgesinin ihtiyaçlarını üreterek karşılayan okullarımız, 'Devlet millet el ele' anlayışıyla bir ilki daha gerçekleştirmiş ve AFAD standartlarında ürettikleri çadırlarla vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak için adım atmışlardır" dedi.
İlk sevkiyatın 17 Şubat'ta gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Özer, "İstanbul ve Bursa illerindeki okullarımız tarafından üretilen ilk çadırlar deprem bölgesindeki illerimize gönderilmiştir. Okullarımız tarafından çadır üretimi ve sevkiyatı devam edecektir. Milletimizin bu zor gününde bölgedeki kardeşlerimiz için bilgisi, gücü ve emeğini ortaya koyan eğitim ailemizin her bir ferdine minnettarız" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi