Bakan Kurtulmuş, Japon Bakan ile bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 Japonya Festivali’nin açılışı nedeniyle Türkiye’ye gelen Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ile bir araya geldi.

Bakan Kurtulmuş, Japon Bakan ile bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 Japonya Festivali’nin açılışı nedeniyle Türkiye’ye gelen Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ile bir araya geldi.

Bakanlar, Ankara Palas Devlet Konukevi’nde Japon Bakan onuruna verilen yemek öncesinde iki ülke arasında kültür ve turizm alanında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Türkiye ile Japonya toplumlarının birbirine benzediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Biliyoruz ki, Türkiye halkının nezdinde Japonların, Japon halkının nezdinde Türkiye’nin ayrı bir yeri vardır” dedi.

Tarihten beri iki ülkeyi birbirine yakınlaştıran çok sayıda olay olduğunu ifade eden Bakan Kurtulmuş, “Bunlardan birisi Ertuğrul Fırkateyni’nin batışı sırasında Japon halkının bizim gemicilerimizi kurtarmak için serferber oluşu ve bu acıyı kendi milli acıları olarak kabul edişidir” diye konuştu.

"SON YILLARDA JAPONYA 1xbet İLE HER ALANDA İLİŞKİLER ARTTI"

Osmanlı’nın son döneminde Abdürreşit İbrahim’in tabiri caizse Türkiye ile Japonya arasında yaşayan bir köprü olduğunu aktaran Bakan Kurtulmuş, Abdürreşit İbrahim’in, Japonya’da Türkiye’nin Osmanlı’nın tanıtılması, İslam’ın tanıtılması ve Japonya’nın da Türkiye’de Osmanlı’da tanıtılması için gösterdiği gayretlerin iki ülkeyi yakınlaştıran önemli çabalar olduğunu söyledi. Son yıllarda Japonya ile her alanda ilişkilerin arttığını belirten Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Türkiye’deki birçok önemli projede Japon işadamlarının, firmalarının çok ciddi şekilde destek sunduklarını görüyoruz. Marmaray’dan İzmit’teki köprüye kadar birçok yerde Japon firmalarının ciddi ortaklıkları oldu. Bu ilişkimiz önümüzdeki dönemde de devam edecek. Stratejik ortak olarak Türkiye ve Japonya aralarındaki ticari iş birliklerini de arttıracak. Özellikle turizm önümüzdeki dönemde inşallah ülkelerimizi birleştiren önemli bir enstrüman olarak gelişecek. Yeni dönemde Japonya başta olmak üzere Çin, Hindistan, Güney Kore, Malezya, Endonezya gibi Asya ülkelerine açılım politikamız çerçevesinde Japonya’dan da çok sayıda turistin Türkiye’ye gelmesini önemsiyoruz.”

Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ise Türkiye’nin turizm alanında dünyanın önemli destinasyonlarına sahip olduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendilerine vakit ayırdığı için Bakan Kurtulmuş’a teşekkür etti.

Bakan Matsuyama, kabuki tiyatrosu, Japon mutfağı, Japon çizgi romanı ve çizgi film gibi Japon kültürüne ait unsurları bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Japonya Festivali’nde Türk halkına tanıtmak istediklerini aktardı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi