Milletvekili kayıtları devam ediyor

24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’de milletvekili kayıtları devam ediyor.

Milletvekili kayıtları devam ediyor

24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’de milletvekili kayıtları devam ediyor.

Milletvekili kayıtları TBMM Şeref Holü’nde devam ediyor. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, TBMM’ye gelerek kayıt yaptırdı. Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın yeğeni MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 93 yaşındaki babası Ahmet Sazak ile kayıt yaptırmaya geldi. Kayıt işlemleri sonrası Ahmet Sazak, oğlu Metin Nurullah Sazak’a rozet taktı. Ahmet Sazak, dürüstçe iyi işler yapmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu şerefi güzel devam ettirebilirse ne mutlu" ifadelerini kullandı. Metin Nurullah Sazak ise, milletin verdiği vekaletini en iyi şekilde değerlendirmek için gayret göstereceğini belirterek, "Bu vekaletini en iyi şekilde değerlendiririz. Gayretimiz bu yönde olacak" şeklinde konuştu.

TORUNU ŞEREF HOLÜ KORİDORUNDA YÜRÜDÜ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise, yeniden Mecliste olduğunun hatırlatılması üzerine, "Zorlu bir siyasi mücadelenin içerisinden çıkarak geldik. Milli irade bu şekilde tecelli etti. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasama görevimizi hakkıyla yapmayı düşünüyoruz, kararlıyız. Ülkemiz, milletimiz için 27. dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte kayıt yaptırmaya gelen Çelik’in 16 aylık torunu Deniz, Şeref Holü koridorunda yürüdü. Çelik, parmak izi alımı sırasında torununu kucağına aldı.

AK PARTİ’Lİ VEKİLLER

AK Parti Balıkesir milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Şanlıurfa milletvekili Zemzem Gülender Açanal kayıtlarını yaptırdı. AK Parti Balıkesir milletvekili Belgin Uygur, seçim sonuçlarının hayırlı olması temenni ederek, 27. dönemin Türkiye ve millete hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Uygur, cinsel istismara yönelik çalışmaların başlayacağını hatırlatan gazeteciye, "Mevcut ceza yasamızda çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili cezalarımız ağır. Bu konuda hükümetimizin alacağı kararlar doğrultusunda hep birlikte hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerin erkene alınması konusunda Uygur, AK Parti olarak seçimlere hazır olduklarını belirtti.

Canbey, kayıt yaptırmaya bacağında ödem oluşması sebebiyle medikal ateş ile geldi ve kaydını yaptırdı. Açanal ise kayıt yaptırmaya ailesi ile birlikte geldi. Açanal’a rozeti eşi Bekir Sıtkı Açanal taktı. Açanal, 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, birlik, beraberlik içinde iyi çalışmalar yapma temennisinde bulundu. Açanal, çocuklara cinsel istismarına yönelik soruya, "Tahmin ediyorum yeni dönemde gündeme gelecek. Gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır" diye konuştu. İdam cezasının gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya ise Açanal, "Neden olmasın? İnsanlık dışı işler bunlar. Çok üzücü" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açıklamalarına yönelik, "Fakıbaba öyle söyledi ama biz 30 Mart diye biliyoruz. Süreç o şekilde işleyecek. Yeni Meclis ne getirir ne götürür birlikte izleyeceğiz" dedi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi