ARALIKLI DİŞLER ARTIK SORUN DEĞİL

KIRMIZI ET YEDİKTEN SONRA DİKKAT

ARALIKLI DİŞLER ARTIK SORUN DEĞİL

Diş hekimi Pertev Kökdemir aralıklı dişlerin estetik olarak kaygı yarattığını söylerken, işlevsel olarak da problem teşkil ettiğini belirtiyor.

Aralıklı ve bitişik dişlerin çiğneme kuvveti üzerindeki etkisine dikkat çeken Dt. Kökdemir, ’’Dişlerimizin tamamen bitişik olması ve düzgün sıralanmaları, üzerlerine gelen çiğneme kuvvetlerinin önce komşu dişlere dağılmasına sonra da kemiğe iletilmelerini sağlamaktadır. Böylece kuvvet dağılımı eşit seviyede olacağından dişlerimiz zarar görmeyecektir. Kuvvet dağılımının eşit olmaması, yiyeceklerin çiğneme sırasında direkt olarak dişetine baskı yapması veya dişler arasına sıkışması zamanla diş etinin çekilmesine sebep olur’’ diyor. "Özellikle kırmızı et yedikten sonra dişler arasına sıkışıp temizlenemeyen artıklar çok hızlı bir şekilde dişeti iltihabına sebep olur ve tedavi edilmezse diş kaybına kadar giden sonuçlar doğurur."

DİŞ AYRIKLIĞINA 16 YAŞ SONRASINDA DİKKAT EDİLMELİ

Çocuklarda diş ayrıklığının ve çapraşıklığın süt dişi ve karışık dişlenme döneminde normal olduğunu fakat 13 yaş sonrasında devam eden durumlarda tedavi edilmesi gerektiğini belirten Dt. Kökdemir ‘’Diş ayrıklığının ortodontik tedavisi 12-18 ay civarında süren sabit ortodontik tedavi ile çözülebilir’’ dedi.

Günümüzde kullanılan şeffaf diş telleri ya da apareyler sayesinde tedavi boyunca da estetik bir görünüm kazanarak, konforlu bir tedavi süreci geçirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Basın Bülteni

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi