Bakan Bak Olimpiyat Köyünü ziyaret etti

23. Kış Olimpiyat Oyunları’nı izlemek üzere Güney Kore’de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, PyeongChang Olimpiyat Köyü’nü ziyaret etti.

Bakan Bak Olimpiyat Köyünü ziyaret etti

23. Kış Olimpiyat Oyunları’nı izlemek üzere Güney Kore’de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, PyeongChang Olimpiyat Köyü’nü ziyaret etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, PyeongChang Olimpiyat Köyü’nde bulunan Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) standını gezdi. Milli sporcuların kaldığı tesisleri inceleyen Bakan Osman Aşkın Bak, kafile yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra milli sporcularla sohbet eden Bak, sporculara başarılar diledi.

“GÜNEY KORE İLE GEÇMİŞTEN GELEN BAĞLARIMIZ VAR”

Ziyaretin ardından TRT Spor’a açıklamalarda bulunan Osman Aşkın Bak, Güney Kore’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Güney Kore bizim dostumuz olan bir ülke. Cumhurbaşkanımız özellikle bu açılışa katılmamızı ve dost ülkeye selamlarımızı iletmemizi söylediler. Güney Kore ile dostluğumuz, geçmişten gelen bağlarımız var. Güney Kore’nin Spor Bakanı, konuk spor bakanlarına bir resepsiyon verdi. Orada kendileri ile sohbet ettik. Salonda bizim geldiğimiz söylendiğinde Güney Kore Spor Bakanı hemen yanımıza gelerek bizi karşıladı. Gerçekten gurur vericiydi ülkemiz için” dedi.

“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ KIŞ OLİMPİYATLARI’NDA ORTAYA ÇIKTI”

PyeongChang Olimpiyat Stadyumu’nda güzel bir açılış töreni yapıldığını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Güzel bir organizasyon oluyor. Güney Kore’nin açılış töreni için yaptığı hazırlıklar çok güzeldi. Güney Kore ile Kuzey Kore’nin ortak takım olarak Kış Olimpiyatları’na katılmaları, ortak takım çıkarmaları, törende beraber yürümeleri çok önemliydi. Sporun birleştirici gücü burada ortaya çıkıyor” diye konuştu.

“SPORCU SAYIMIZIN ARTMASINI ARZU EDİYORUZ”

Bakan Bak, milli sporcuların moralinin yerinde olduğunu da dile getirerek, “8 sporcuyla mücadele ediyoruz. Sporcu köyünde sporcularımızla bir araya geldik. Sohbet ettik. Daha önce olimpiyatlarda bulunmuş bir yönetici olarak durumlarını biliyorum. Sporcularımız mutlular. İlk defa olimpiyatlara katılan 6 sporcumuz var. Olimpiyatlara katılmak bir sporcu için çok kıymetli ve değerli. Tabii yönetici için de önemli. Buradaki teknik heyetlerle, antrenörlerimizle gelecek planlamaları için güzel bir sohbet yaptık. Olimpiyat köyü, sporcuların birbirleri ile kaynaştıkları, tecrübelerini paylaştıkları güzel ortamlar. Spor yapmak güzel, sporcu olmak gerçekten çok güzel ve keyifli. Sporcularımız antrenmanlarını yapıyorlar. Müsabakalara katılacaklar. Hedefleri var. Önemli olan olimpiyatlara katılmak. Sporcularımıza başarılar diledik” dedi.

Osman Aşkın Bak, Türkiye olarak birçok önemli organizasyonu başarıyla düzenlediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi nedeniyle Oleybet spora verdiği destek önemli. Bizim de çok önemli tesislerimiz var. Yaptığımız organizasyonlar var. Erzurum’da EYOF’u düzenledik. Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatlarını yaptık. Buz pateni ile alakalı yaptığımız tesisler var. Kış sporlarına yapılan yatırımlar devam ediyor. Ama çok çalışmamız mesafe kat etmemiz gerekiyor. Kış Olimpiyatlarına katılan sporcu sayımızın artmasını arzu ediyoruz. Daha çok çalışmamız lazım. Kış sporlarının tabana yayılması için çalışma yapmalıyız. Spora en fazla yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz.”

Daha sonra müsabakaların yapıldığı Olympic SlidingCentre’yi gezen Bakan Osman Aşkın Bak, İzlanda Eğitim ve Kültür Bakanı Lilja Dögg Alfresdttir ’in yanı sıra Faslı Bakan aynı zamanda IOC Yönetim Kurulu Üyesi ve ilk Müslüman Olimpiyat Şampiyonu Kadın olan Nawal El Moutawakel ile bir araya geldi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi