BİR SEVDAYI VURDULAR..

Vakit epey geçti.Duydunuz mu? Bir sevdayı vurdular dün gece.Sokağın loş ışığı kanı aydınlattı. Yerde iki el sımsıkı, iki  gül kırmızı..

BİR SEVDAYI  VURDULAR..

Vakit epey geçti.Duydunuz mu? Bir sevdayı vurdular dün gece.Sokağın loş ışığı kanı aydınlattı. Yerde iki el sımsıkı, iki  gül kırmızı..
Ölen iki masum  candı. İsimsiz,kimliksiz..Tek bilinen, yerde  iki farklı cinsiyet, ademin ibaresi bir tür..
Yerde bir kadın ve adam yatıyordu.Kadının yüzü yara bere içinde, gözleri  açık bırakılmış bir kapı ; adamın dudakları  yarım kalmış sözlerini taşır gibi aralık;   göz çevresi gece gibi siyah ve yağmur yüklü.
Bir sevdayı delik deşik ettiler dün gece.Masum vücutlarının heryerinde acımasız,anlamsız izler  bıraktılar..
Kadının alnına “Alevi” yazılmıştı. Adamınkine  “Kürt”.  Kadının kolunun altına yırtık Kuran’ı Kerim sıkıştırılmıştı.Adamın kalbine haç işaretli kolye saplanmıştı. Kadının “sol” eli kesilmişti. Adamın “sağ” eli yakılmıştı. Boğazı bir eşarpla sıkılmıştı kadının.Adamın sakalları yolunmuştu.Suçunu ve günahını bilmeden kanatları kırılan iki sevda kuşu. 
 Sahi, suç ve günahları var mıydı ki? Mahkemeyi kim kurmuştu ve yargılamıştı?
İkisininde kollarına binlerce ırkın yazıldığı bir bileklik çivilenmişti.Ayaklarında paslı prangalar..Diz kapakları toz, toprak,kan..Bir sevdayı kilometrelerce sürüklemişler dün gece.Kimin haberi oldu?
Farklı tarzda sayısız kıyafet giydirilmiş ve sonra da çırılçıplak bırakılmış ürkek,soğuk iki beden..
Etrafta binlerce insan hayretler içinde izliyordu olanları.Kaç sayfa yazılırdı gazetede ertesi gün? Kaç dua yada beddua edilirdi bu faili meçhullere?
Yaşlı bir teyze “Vah vah!” dedi. Çocukların gözlerini kapattılar “Ayıp!” diye. Adamın biri  “Bunlar necidir,kimdir?” dedi.  “ Bu adam kadının sevgilisi heralde.” diye seslendi ağzında sakızla bir kadın.Siren seslerine küfür edip uyuyan da oldu.Olanlardan bihaber yüksek müziğin altında birasını  yudumlayanda. Kimse ölen sadece “can” dır demedi.Kimse yere oluk oluk  akan kanın hesabını sormayı düşünmedi.Kimse katili merak etmedi.Eyvah ki eyvah!
İşin ilginç yanı katil de bir kurbandı.Zihniyet kurbanı.Zamanın ve kirli düşüncelerin içine hapsolmuş bir insan müsveddesiydi katil.Olanları pencereden seyrediyordu.Siren lambalarının ışıkları yüzüne yansıyordu.Burnunu yakan bir kan kokusu taşıyordu vücudunda.Ama olsun, haklıydı.Olsun, madalyasını aynı sokakta yaşadığı cahil halkı verecekti.Belki bu düşünceye sahip binlerce insan verecekti..Dünya değişecekti(!)
Bir sevdayı kana boğdular dün gece.Kuşlar irkildi kanat çırptı, gökyüzü  dehşete kapıldı,haykırdı.
Öldürülen iki insandı,insanlıktı..

Morga götürüldü kadın ve adam. Vücutları temizlendi tüm önyargılardan. “Ölen kim?” sorusuna polis,  “Bir kadın ve adam.” dedi. Vahşi bir zihniyetin kurbanı olmuş öylesine yaşayan sevdalı bir kadın ve adam..Kimse gerçekten kimliklerini öğrenemedi.Gerçi ne farkederdi?
Ölen sadece iki masum candı..

Mașide Zorlu

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 20:16

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi