Başkan Veysel Tiryaki'ye "Yerelde Vizyon Belediyecilik" Ödülü

İki gün üst üste ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kez "Yerelde Vizyon Belediyecilik" ödülüne layık görüldü.

Başkan Veysel Tiryaki'ye "Yerelde Vizyon Belediyecilik" Ödülü

İki gün üst üste ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kez "Yerelde Vizyon Belediyecilik" ödülüne layık görüldü. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen, iş, sanat ve siyaset dünyasından başarılı isimlerin ödüllendirildiği Uluslararası Buhara Medya Ödüllerinde, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye Altınköy Açık Hava Müzesi'ni Ankara'ya kazandırdığı için "Yerelde Vizyon Belediyecilik" ödülü verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onur konuğu olarak katıldığı gecede Başkan Veysel Tiryaki ödülünü Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın elinden adlı.

Buhara Medya Grubu tarafından gerçekleştirilen "9. Uluslararası Buhara Medya Ödülleri", Sheraton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile çok sayıda yerel yönetici, sanat, siyaset ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ödül törenine katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek ödül alanları tebrik etti. Soylu, "Herkesin başarıya çok ihtiyacı var. Başarılı iş yapanları ödüllendirmek, bir milletin asaletinden gelir" ifadesini kullandı.

Projelerimiz ile hem Ankara'ya hem de Türkiye'ye değer kattık

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise ödül gecesi şunları söyledi:

"14 yıl önce Altındağ'da belediye başkanı olarak göreve geldiğimde Altındağ, yüzde 85'i gecekondularla kaplı, yüzde 70'i imarsız, tarihi ve kültürel mirası yok sayılmış bir ilçeydi. Bugün Altındağ bambaşka bir noktada. Aldığımız ödüller de bunun göstergesi. Altındağ'da mahalle mahalle, sokak sokak uyguladığımız, 'Değişim Yönetim Modeli' ile adeta Altındağ'ı baştan imar ettik. Gerçekleştirdiğimiz fiziki değişimle beraber, ilçenin kültürde, sanatta ve turizmde öncü olmasına da gayret gösterdik.

Bugün Altındağ ilçesi kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en çok gerçekleştirildiği, müzeleri ile dikkat çeken Ankara'nın turizm merkezi haline geldi. Hamamönü, Hamamarkası, Ulucanlar, Altınköy gibi projelerle de hem Ankara'ya hem de Türkiye'ye değer kattık.

Altınköy Açık Hava Müzesi, kısa bir sürede milyonlara yakın ziyaretçi alan, unutulmaya yüz tutan köy kültürümüzü yaşatmayı amaçlayan önemli bir projedir. Altınköy, sadece yerli değil, yabancı ziyaretçileri de geleneksel kültürümüzle buluşturarak, Türkiye'nin kültür elçiliğini yapıyor. Altınköy, çocuklarımız için de bir okul görevi üstleniyor. Çocuklarımıza, Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını, köy gelenek ve göreneklerini öğretiyoruz. Altınköy aynı zamanda, geçmişini bilen bilinçli, doğayı ve hayvanları seven bir nesil yetiştirmek hedefini de taşıyor. Altınköy Açık Hava Müzesi, bir Altındağ projesi değil, bir Ankara projesi de değil, bir Türkiye projesidir. Buhara medya tarafından aldığımız ödül bizi mutlu etti. Değer gören herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Altındağ Belediyesi olarak Ankara'ya ve Türkiye'ye değer katmaya devam edeceğiz."

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi