ASKİ SPORLU TAHA AKGÜL VE RIZA KAYAALP'İN 2022 HEDEFİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya olan desteğini sürdürüyor. ASKİ Sporlu Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası ile 2024 Paris Yaz Olimpiyatları hazırlıklarını sürdürüyor.

ASKİ SPORLU TAHA AKGÜL VE RIZA KAYAALP'İN 2022 HEDEFİ

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor.

    ASKİ Sporlu Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası ile 2024 Paris Yaz Olimpiyatları için antrenman hazırlıklarını sürdürüyor.

TÜRK GÜREŞİ’NİN LOKOMOTİFİ: ASKİ SPOR

    Ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla Türk güreşinin lokomotifi olan ASKİ Spor Kulübü sporcuları, altın madalyalarına yenilerini eklemek için çalışmalarını Rıza Kayaalp-Taha Akgül Spor Kompleksi’nde gerçekleştiriyor.

     Dünyanın en başarılı spor kulüplerinden biri olduklarını belirten ASKİ Spor Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, tarihi başarılarına yenileri eklemek istediklerini belirterek şu bilgileri verdi:

Avrupa Güreş Şampiyonası ve Olimpiyat hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Milli güreşçimiz Taha Akgül’ün 8 Avrupa Şampiyonluğu var. Taha’nın şampiyonluklarına yenilerini eklemek istiyoruz. Taha elde ettiği başarılarla Türk güreş tarihine geçti. Onursal Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın desteğiyle yeni sporcu kazandırmak için başlattığımız ‘300 Çocuk 300 Sporcu Projemiz’ de büyük ilgi gördü. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı hem başkanımıza hem de ASKİ Spor Kulubü Başkanı Yüksel Arslan’a teşekkür ediyorum.”

    Milli güreşçileri müsabakalara hazırlayan Antrenör Akif Canbaş ise yoğun bir antrenman süreci içine girdiklerine dikkat çekerek, “ASKİ Spor olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Rıza Kayalp’in kariyerinde 10 Avrupa Şampiyonluğu var. 11. altın madalyayı kazanmak için antrenmanlarını büyük bir hırsla sürdürüyor’’ dedi.

ŞAMPİYONLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ASKİ Spor’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Taha Akgül: ‘‘Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarımız devam ediyor. Rıza Kayaalp ve ben ülkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalya ile dönmek istiyoruz. 10 yıldır hem Avrupa hem de dünyanın zirvesinde yer alıyoruz. Kariyerimdeki 9. Avrupa Şampiyonluğunu kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

-Rıza Kayaalp: ‘‘Avrupa Şampiyonası için antrenmanlarımızı sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. En büyük hedefim 11. Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak Rus Milli güreşçi Aleksandr Karelin’in 12. kez Avrupa Şampiyonu olma rekoruna bir adım yaklaşmak.”

     2022 Avrupa Güreş Şampiyonası 28 Mart-3 Nisan 2022 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları ise 26 Temmuz-11 Ağustos 2024’te gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir belediyesi

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2022, 14:57

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi