Engelli köpekler yürüteçle hayata tutundu

Araba çarpması sonucu arka bacakları felç olan üç köpek, kendileri için özel olarak tasarlanan ortopedik yürüteç sayesinde hayata tutundu. Yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşayan köpekler, ortopedik yürüteçle çalışmayan kaslarını harekete geçirerek, yeniden desteksiz yürüyebilecek.

Engelli köpekler yürüteçle hayata tutundu

Araba çarpması sonucu arka bacakları felç olan üç köpek, kendileri için özel olarak tasarlanan ortopedik yürüteç sayesinde hayata tutundu. Yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşayan Deneme Bonusu köpekler, ortopedik yürüteçle çalışmayan kaslarını harekete geçirerek, yeniden desteksiz yürüyebilecek.

Geçirdikleri kaza sonucu arka bacakları felç olan üç köpeğe Beylikdüzü Belediyesi sahip çıktı. Beylikdüzü Belediyesi Engelli Sokak hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi gören üç felçli köpek, arka ayaklarına takılan yürüteçle yeniden yürümeyi öğrenecek. Araba çarpması sonucu arka bacaklarındaki sinirler zarar gören köpekler, İyibirimisin Derneği tarafından başlatılan “Koşturmak için Koş” Projesiyle hayata tutundu. Projeden elde edilen gelirlerle felçli köpeklere üç adet yürüteç temin edildi. Engelli köpekler, kendileri için özel tasarlanan yürüteçle yürümenin sevincini oyunlar oynayarak çıkardı. Köpeklerin bu mutluluğu hayvanseverleri duygulandırdı.

Engelli ünitesinde çok sayıda felçli sokak hayvanlarının tedavilerini üstlendiklerini ifade eden Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Tekerlekli ortopedik yürüme destekleyici bir ürün bu. Bizim sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimiz içerisinde trafik kazaları sebebiyle hareket alanları kısıtlanmış, engelli kalmış sokak hayvanlarımız var. Şuan burada bulunan engelli hayvan sayımız 12. Hayvanların tedavilerini yapabilmek ve rehabilitasyon süreçlerini takip edebilmek için farklı bir ünite yaptık. Biz bu ünitemizde bulunan hayvanlarımıza bağışçılarımızın da desteğiyle ortopedik hareketlerini daha iyi yapabileceği ve tekrar eski sağlığına kavuşacakları bir şekle sokmaya çalışıyoruz" dedi.

YÜRÜTEÇ YENİDEN YÜRÜMELERİNE DESTEK OLACAK

Bir veteriner tarafından tasarlanan özel yürüteçlerin bir protezin üzerinde özellikler taşıdığını söyleyen Tunçel, “Bu yürüteç, onların kısıtlanmış hareketlerini günün belli saatlerinde de olsa tekrar sağlıyor. Bazı hayvanlarda biz egzersizle tekrar hareket kabiliyetlerini kazandıklarını, mutlu olduklarını gördük. Mutlu olan hayvan daha düzgün bir şekilde yaşamaya ve hayata tutunmaya çalışıyor. Şuan elimizde 3 tane bunun gibi cihazımız var . Günün bazı vakitlerinde bu cihazları hayvanlara takarak bir şekilde hareket kabiliyetlerini tekrar hissetmelerini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

YÜRÜTEÇLERİ ALMAK İÇİN 15 KİLOMETRE KOŞTULAR

İyibirimisin Derneği adına gönüllü olarak çalışan ve yürüteçleri almak için 15 kilometrelik parkuru koşarak tamamlayan bir hayvansever ise, “Özellikle yürüyemeyen dostlarımız için "Koşturmak için koşalım" ismiyle bir proje oluşturduk. Kaz Dağları’nda 15 kilometrelik bir parkur vardı. O parkurları koşarak yürüteçler aldık. Bu konu ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. İyibirimisin Derneği, sokak hayvanları ve çocuklar üzerine projeler oluşturmaya çalışan bir dernek. Bununla ilgili olarak bize destek olmak isteyen arkadaşlarımız sosyal medyadan bize ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

(Emrah Kuş - Hülya Keklik / İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi